Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance s medovým maslom
Autor receptu: novalim
Nič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových
lievancov mäkučkých a nadýchaných ako obláčiky.* Stačí pridať čerstvé droždie a vodu, nechať chvíľku kvasiť, opiecť a raňajky pre
celú rodinu sú na stole. My sme ich pripravili netradične - s medovým maslom. O to viac nám však chutili. Vyskúšate ich aj vy?
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšej misky nasypeme zmes na bezlepkové lievance. Pridáme množstvo vody podľa návodu na obale a dobre vymiešame metličkou alebo ručným mixérom. Vznikne redšie cesto, do ktorého teraz rozmrvíme droždie a opäť premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ideálne na teplom mieste 30-40 minút.
- Panvicu na lievance vymastíme trochou oleja, ktorý necháme rozpáliť. Potom stiahneme teplotu a na miernom ohni opekáme lievance dozlatista z každej strany.
- Maslo roztopíme (môžeme aj v mikrovlnnej rúre) tak, aby malo len miernu teplotu - nesmie sa variť. Pridáme med a mletú škoricu a miešame, kým sa suroviny dobre prepoja.
- Teplé lievance polejeme medovým maslom a ozdobíme drobným ovocím.