Bezlepkové lievance

Bezlepkové lievance s medovým maslom

Autor receptu: novalim

Nič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových lievancov mäkučkých a nadýchaných ako obláčiky.* Stačí pridať čerstvé droždie a vodu, nechať chvíľku kvasiť, opiecť a raňajky pre celú rodinu sú na stole. My sme ich pripravili netradične - s medovým maslom. O to viac nám však chutili. Vyskúšate ich aj vy?

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misky nasypeme zmes na bezlepkové lievance. Pridáme množstvo vody podľa návodu na obale a dobre vymiešame metličkou alebo ručným mixérom. Vznikne redšie cesto, do ktorého teraz rozmrvíme droždie a opäť premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ideálne na teplom mieste 30-40 minút.
  2. Panvicu na lievance vymastíme trochou oleja, ktorý necháme rozpáliť. Potom stiahneme teplotu a na miernom ohni opekáme lievance dozlatista z každej strany.
  3. Maslo roztopíme (môžeme aj v mikrovlnnej rúre) tak, aby malo len miernu teplotu - nesmie sa variť. Pridáme med a mletú škoricu a miešame, kým sa suroviny dobre prepoja.
  4. Teplé lievance polejeme medovým maslom a ozdobíme drobným ovocím.