Krupicové guľky bez lepku

Bezlepkové krupicové guľky

Autor receptu: novalim

Najmä v lete sú populárne sladké múčne jedlá. Sú rýchlo hotové, zasýtia a dobre chutia. Ak máte doma čerstvé ovocie (napríklad ako v našom prípade čučoriedky), môžete sa do toho pustiť. Chutia výborne aj so slivkami.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme mlieko s citrónovou kôrou, primiešame bezlepkovú krupicu Novalim a za stáleho miešania varíme, až kým nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť, a potom zapracujeme vajce.
  2. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré plníme čučoriedkami. Cesto je dosť lepivé, takže si ruky poprášime trochou krupice.
  3. Vložíme ich do vriacej, trošku osolenej vody a varíme na miernom ohni približne 5- 10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať.
  4. Posýpku si pripravíme tak, že na rozohriatom masle opražíme bezlepkovú strúhanku Novalim s cukrom. Na ozdobu pridáme zopár čerstvých čučoriedok.