Bezlepkové karamelové košíčky

Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou

Autor receptu: novalim

Máme pre vás jeden šikovný a rýchly recept. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami? Poďme sa do toho pustiť...

45 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme karamel. V hrnci necháme na slabom ohni roztopiť cukor, keď sa sfarbí do jantárova, pridáme doň 50 ml smotany a miešame, kým sa nerozpustí. Napokon vmiešame maslo. Z hotového karamelu odoberieme 3 lyžice a zmiešame ich so zvyšnou smotanou. Necháme spolu zovrieť a potom vychladnúť (ideálne cez noc, inak sa šľahačka nemusí dať vyšľahať).
  2. Na košíčky si premiesime medové cesto Novalim, natlačíme ho do formičiek (z jedného cesta nám vyšlo 60 malých košíčkov) a pečieme na 170 stupňoch asi 12 minút.
  3. Upečené a vychladnuté košíčky plníme (ideálne krátko pred podávaním) vyšľahanou karamelovou šľahačkou a posýpame lieskovcami.