Košíčky so slaným karamelom
Foto: katarinalucanova
Košíčky plnené slaným karamelom.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto: Múku, cukor preosejeme do misy, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať v chlade. Suché formičky na košíčky naplníme cestom a upečieme (20 minút na 170 °C).
- 2
Slaný karamel: Cukor v rajničke za stáleho miešania upálime na karamel. Keď je všetok cukor upálený, pridáme maslo a za stáleho miešania spojíme karamel s maslom. Postupne pridáme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme zo sporáka a primiešame soľ.
- 3
Dokončenie: Na dno košíčka nastriekame džem alebo rozvarené maliny s cukrom. Mierne vychladený slaný karamel pomocou lyžičky nalejeme do košíčka s džemom. Ozdobíme a necháme karamel stuhnúť v chlade.
Tiež karamelové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu