Bezlepkové keksíky Špekulacius
Foto: novalim
Vždy sa zíde mať po ruke dobrý recept na rýchle keksíky, ktoré viete dopredu napiecť a vydržia zopár dní. Pred Vianocami pridáme do takéhoto Zobraziť celý popisVždy sa zíde mať po ruke dobrý recept na rýchle keksíky, ktoré viete dopredu napiecť a vydržia zopár dní. Pred Vianocami pridáme do takéhoto receptu správne voňavé koreniny a chrumkavé a krehké špekulacius keksíky sú na svete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
125 g (alebo rastlinný tuk na pečenie) |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
na štipku noža |
|
na štipku noža |
|
180-200 g |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame a premiešame najprv suché prísady. Potom nastrúhame marcipánovú hmotu, pridáme na malé kocky nakrájaný tuk alebo maslo a javorový sirup. Všetky suroviny spracujeme do kompaktného cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho na dve hodinky odpočívať v chladničke. Môžeme si ho pripraviť aj deň vopred, dlhší odpočinok v chladničke spôsobí, že cesto sa lepšie nasýti jednotlivými vôňami a chuťami a bude sa s ním aj lepšie pracovať.
- 2
Po odpočinutí cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili zmesou Promix PK špeciál, vyvaľkáme na hrúbku asi pol cm a vykrajujeme koláčiky. My sme si zvolili pečiatky, aby boli keksíky zaujímavejšie.
- 3
Pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 12 minút.
Tiež bezlepkové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu