Bezlepkové keksíky Špekulacius

novalim - fotkanovalim, 15. novembra 2018 17:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Bezlepkové keksíky Špekulacius Foto: novalim

Vždy sa zíde mať po ruke dobrý recept na rýchle keksíky, ktoré viete dopredu napiecť a vydržia zopár dní. Pred Vianocami pridáme do takéhoto receptu správne voňavé koreniny a chrumkavé a krehké špekulacius keksíky sú na svete.

20
porcií
20 min
príprava
12 min
na 180 °C

Suroviny

125 g (alebo rastlinný tuk na pečenie)
50 g
50 g
1 PL
0,5 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL
na štipku noža
na štipku noža
180-200 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V miske zmiešame a premiešame najprv suché prísady. Potom nastrúhame marcipánovú hmotu, pridáme na malé kocky nakrájaný tuk alebo maslo a javorový sirup. Všetky suroviny spracujeme do kompaktného cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho na dve hodinky odpočívať v chladničke. Môžeme si ho pripraviť aj deň vopred, dlhší odpočinok v chladničke spôsobí, že cesto sa lepšie nasýti jednotlivými vôňami a chuťami a bude sa s ním aj lepšie pracovať.

  2. 2

    Po odpočinutí cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili zmesou Promix PK špeciál, vyvaľkáme na hrúbku asi pol cm a vykrajujeme koláčiky. My sme si zvolili pečiatky, aby boli keksíky zaujímavejšie.

  3. 3

    Pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 12 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist