Bezlepkové drobné pečivo
Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou
Autor receptu: novalim
Čakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok.* Je zo série receptov z domáceho lístkového cesta bez lepku - ak si z neho pripravíte viacnásobnú dávku, môžete mať
poľahky pripravené kompletné pohostenie pre šibačov. Ponúknite tieto bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou na
sviatočnom stole a budete za hviezdu.
20-25 porcií |
35 (+ chladenie cest minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme z neho menšie kvetinky, kolieska alebo iné tvary podľa vlastného výberu. Ukladáme na jemne vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 °C vo vopred vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.
- Na bryndzovú penu si zmiešame všetky prísady (so soľou opatrne - bryndza je dosť slaná) a jemne prešľaháme elektrickým mixérom. Ak je pena moc hustá, môžeme pridať 1-2 PL smotany na šľahanie, nesmie byť však tekutá.
- Penu vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na upečené jednohubky.
Na záver ozdobíme nasekanou pažítkou a kúskami reďkovky. Skladujeme v chladničke.