Bezlepkové sušienky
Bezlepkové jablkové cookies s mliečnou polevou
Autor receptu: novalim
Jabĺk sa veru prejesť nevieme. A už vôbec si nevieme bez nich predstaviť jesenné pečenie.* Hádam najlepšie chutia v kombinácii
s vlašskými orechami a škoricou. Taký je aj náš dnešný recept - voňavý po týchto troch úžasných surovinách. Naše bezlepkové
jablkové cookies budú chutiť nielen vám, ale aj vašim deťom. Upečte ich spolu s nimi a pochutnajte si na nich napríklad na
desiatu.
12-15 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 175 °C |
Postup
- Maslo izbovej teploty spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vajce a dobre premiešame. Prilejeme jablkový džús a opäť premiešame. Suché prísady (múku, koreniny, soľ a sódu bikarbónu) teraz pridáme do tekutej zmesi. Nakoniec zapracujeme ošúpané a na menšie kocky nakrájané jablko. Cesto vložíme na 15 minút do mrazničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta po kúskoch odoberáme, tvoríme menšie guľky a ukladáme ich na plech s dostatočným rozostupom, lebo sa pri pečení roztečú. Môžeme ich jemne lyžicou pritlačiť, aby sme dostali tvar cookies.
- Sušienky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C približne 10-12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť najskôr na plechu a potom ich preložíme na mriežku, aby vychladli aj zo spodu.
- Nakoniec ich polejeme polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. Vrch posypeme nasekanými vlašskými orechmi a necháme zaschnúť.