Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom videorecept
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
300 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
15 g čerstvé |
|
50 ml (alebo bravčová masť) |
|
Krém: | |
800 ml |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
- 2
Bakery mix Liana, vajíčko, zvyšné mlieko a nakysnutý kvások z droždia premiešame mixérom. Nakoniec pridáme olej. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút.
- 3
Na pomúčenej silikónovej podložke rozdelíme cesto na cca 6 častí. Ušúľame valčeky a nakrájame na malé kúsky. Presunieme na plech vymazaný olejom. Buchtičky potrieme olejom a necháme prikryté podkysnúť 10 - 15 minút.
- 4
Pred pečením ešte raz zľahka potrieme olejom a pečieme do zlatista pri 190 °C 10 - 12 minút.
- 5
Na vanilkový krém časť mlieka necháme zovrieť. Pridáme cukor a vanilínový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia. Hotové buchtičky polejeme vanilkovým krémom.
Tiež dukátové buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu