Celozrnné bagety
Celozrnné bagety

Bezlepkové celozrnné bagety

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 3. októbra 2019. Komerčný recept.
3
porcie
90 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
250 g
2 KL
400-450 ml vlažná
20 g
1 KL
3 PL
Na podsypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.

  2. 2

    Z Bread mix white, Bread mix dark, soli, pripraveného kvásku a zvyšnej vody ručne alebo elektrickým hnetačom vypracujeme cesto približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto necháme podkysnúť pod fóliou 30 minút.

  3. 3

    Na podložke posypanej ryžovou múkou rozdelíme cesto na 3 časti. Rukami vytvarujeme každú časť do tvaru bagetiek. Necháme na plechu pod fóliou podkysnúť ďalších 30 minút.

  4. 4

    Elektrickú rúru vyhrejeme na 180-200 °C. Pečivo potrieme vodou a olivovým olejom (v pomere 1:1). Posypeme ľanovými semienkami, bezlepkovými ovsenými vločkami, zľahka narežeme a vložíme do rúry. Pečieme podľa typu rúry 20 - 30 minút. Po upečení ihneď pokvapkáme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia