Parené buchty
Parené buchty

Bezlepkové buchty na pare s tromi posýpkami videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 18. októbra 2021. Komerčný recept.

Videopostup

Suroviny

Cesto:
15 g
2 PL
230-250 ml vlažné
300 g
½ KL
1 ks
1 PL
Okrem toho:
 (na podsypanie)
 (alebo čokoládovo-orieškový krém)
 roztopené
 mletý
 mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z asi 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť.

  2. 2

    Do misky s Bakery mix pridáme soľ, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a pokrájame na štvorčeky. Do stredu každého štvorca vložíme lyžičku slivkového lekváru alebo čokoládovo-orieškového krému a zabalíme do buchtičky. Pripravené buchty necháme pod fóliou podkysnúť 15 minút.

  5. 5

    Buchty jemne potrieme olejom a uložíme nad paru, v prípade parného hrnca potrieme olejom aj jeho dno. Paríme 9 minút.

  6. 6

    Hotové buchty polejeme roztopeným maslom a podľa chuti posypeme zmesou práškového cukru s kakaom, mletým makom alebo orechmi.

Diskusia k receptu