Slané pečivo
Slané pečivo

Bezlepkové anglické muffiny videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. mája 2023. Komerčný recept.

Anglické muffiny sú typ okrúhleho kváskového pečiva. Bežne sa konzumujú na raňajky, často so strateným vajíčkom. Ich textúra je ľahučká a nadýchaná. K Zobraziť celý popisAnglické muffiny sú typ okrúhleho kváskového pečiva. Bežne sa konzumujú na raňajky, často so strateným vajíčkom. Ich textúra je ľahučká a nadýchaná. K anglickým muffinom možno pridať obľúbený džem, hrozienka, brusnice, čučoriedky a iné.

11
porcií
90 minút
príprava
Bezlepkové anglické muffiny (videorecept)
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

250-280 ml vlažné (alebo voda)
1 PL
10 g čerstvé
250 g
2-3 PL roztopené (alebo olej)
4 g
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Z asi 150 ml vlažného mlieka/vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme 10 minút vzísť.

  2. 2

    Rolls mix, soľ, zvyšné mlieko/vodu a pripravený kvások premiešame mixérom s hnetacími metličkami. Pridáme roztopené, nie horúce maslo, a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Prikryjeme a cesto necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.

  4. 4

    Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme alebo ručne tvarujeme kolieska. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút podkysnúť.

  5. 5

    Panvicu alebo muffiny potrieme olejom a pečieme na miernom ohni 8-10 minút z jednej strany a 8-10 minút z druhej strany.

  6. 6

    Dobrý tip 1: Cesto na muffiny si môžete pripraviť aj večer predtým a nechať cez noc v chladničke. Ráno odporúčame cesto vybrať aspoň 30 - 40 minút pred prípravou, aby sa s ním lepšie pracovalo.

  7. 7

    Dobrý tip 2: Muffiny sú typickou súčasťou raňajok u Angličanov. Podávajte ich s pomarančovým džemom a maslom alebo s volským okom.

  8. 8

    Dobrý tip 3: Typické anglické muffiny sú pripravené z roztopeného masla.

Diskusia k receptu