Foto: margaretka28
Postup
-
1
Do misky preosejeme múku,pridáme kvások,soľ vajce a ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.
-
2
Vypracujeme hladké cesto.
-
3
Necháme vykysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 časti.
-
5
Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.
-
6
Do pekáča dáme variť vodu, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.
-
7
Zakryjeme druhým pekáčom, stiahneme obidva horáky na najslabší plameň a varíme 20 minút. Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.
-
8
Po 20 minútach je knedľa hotová.
varecha.pravda.sk/recepty/knedla/11459-recept.html...
parádna knedľa. Vo vode sme ešte neskúšali, len nad parou ,ale toto
vyskúšame. Si šikulka. Nie každý takúto dokáže urobiť.
úšam
dnes som skúšala knedlu je výýýborná, dakujem za recept
len by som sa chcela opýtať ako dosiahnete to, že vám udrží tak pekný tvar, moja sa tak trocha rozplasla ale chutovo bola výborná