Foto: eevapa
Tento recept je tuctový. Dávam ho sem preto,lebo veľa gazdiniek má doma pekáreň a keď ich omrzí piecť chlieb odložia ju a prestanú ju Zobraziť celý popisTento recept je tuctový. Dávam ho sem preto,lebo veľa gazdiniek má doma pekáreň a keď ich omrzí piecť chlieb odložia ju a prestanú ju používať. Stalo sa to aj nám a tak ju používam na miesenie cesta. Cesto je vymiesené dokonale a čas potrebný na kysnutie sa skráti o polovicu. Nevýhodou je že sa nedá robiť cesto od oka,ale je treba odmerať presnú gramáž surovín .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvedené suroviny dáme do pekárne v poradí,ako odporúča výrobca.Do mojej dávam soľ, múku vajíčko 400ml vlažného mlieka a olej. Pridáme kvások urobený z 200ml vlažného mlieka cukru a rozdrobeneho droždia ,dáme ako posledný. Vyberieme program miesenie cesta . Cesto kysne pomerne rýchlo ,treba ho sledovať.
-
2
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 4 bochníky.Vytvarujeme valčeky a necháme podkysnúť. V tom čase necháme zovrieť vo väčšom hrnci vodu cca 8cm vysoko, podkysnute cesto otočíme hore stranou, ktorá bola na spodku a vložíme do vriacej vody. Prikryté varíme na miernom ohni 23 minut.Voda nesmie vrieť prudko lebo sa spodok knedle odvarí.
- 3
Neskusene kucharky môžu skontrolovať ako knedla vrie,,,ale skutčne len okamih,,,inak sa knedla "zgrcne". Knedle pred vytiahnutím popicháme špajdlou aby nesplasli a vytiahneme..Potrieme olejom aby sa neurobila sucha kôrka. Správne uvarená knedľa sa pozná tak, ked do nej jemne štuchnme prstom nesmie po ňom zostať žiadna jamka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
len sa pre istotu spýtam na poradie surovín do pekárničky, nedávaš ako prvé tekutiny?
dakujem za recept i za odpoved.
určite vyskúšam :-)
od @egreska , je to skoro rovnaký rcp ako tento, inú ani nerobím
súhlasím s tebou, verím tvojej skúsenosti a už sa teším, ako ju vyskúšam.
netreba sa knedlí báť, tie diskusie sú na to, aby sme sa podelil.i o to, čo vieme, o svoje vlastné skúsenosti.
pre mňa osobne je novinkou príprava knedle v pekárničke, tak idem na to :-)
@ola111 neskúšala som,ale podľa mňa by to nemal byť problém,,skús z polovičnej dávky...prinajhoršom to zjedia domace zvieratka,,,ja zase neviem variť v pare :-)
1 KG muky do pekarničky ? Prosím ťa ,aku maš pekárničku.Na fotke ju nemáš. Sol na také množstvo muky a len 1 čl soli, a varíš bez vo vode bez soli? Cukru je tam veľa. Moj recept je bez cukru , vobec ho tam netreba.Droždie jednoducho rozmrvým na múku. Krasne vykysne, je ho plná pekarnička.Ako vidieť aj vmojom recepte .
Poradie surovín sa musi zachovať, najskôr tekutiny a potom ostatné.
varecha.pravda.sk/recepty/knedla/11459-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/jogurtova-knedla-fotorecept/102...
varecha.pravda.sk/diskusie/salkove-recepty-/2812-forum.ht...
neviem ako si prišla na to že sa rozčulujem.
Ja len som dala par otázok, a svoj komentár k receptu.Ak je negatívný tak je hned oheň na streche ?
...čo sa týka pekarničky, neviem či maš pravdu ale zatiaľ som sa stretla iba pri receptoch , kde idu najskôr tekutiny a potom ostatne suroviny. Ak maš stránku - od výrobcu- kde je poradie ine tak si ju rada pozriem.
Chcela som napisať viac na tvoju reakciu ale načo...