Bezlepková varená knedľa
Bezlepková varená knedľa
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Aj po niekoľkých dňoch je mäkučká a vláčna.
Postup
- Zmiešame Bread mix dark a Bread mix white. Pridáme droždie rozmiešané vo vode a necháme 10 minút postáť.
- Vylejeme zvyšnú vlažnú vodu, pridáme vajce a soľ. Spracujeme cesto elektrickým hnetačom 2 - 3 minúty.
- Cesto preložíme na podložku posypanú ryžovou múkou a pomúčenými rukami prepracujeme. Rozdelíme na polovicu a vytvarujeme do tvaru knedle. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 15 - 20 minút.
- V širšom hrnci necháme zovrieť vodu. Podkysnuté knedle vložíme do vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Necháme 6 - 8 minút variť.
- Uvarené vyberieme a potrieme olejom. Necháme na mriežke vychladnúť.