Bezlepková varená knedľa

Bezlepková varená knedľa

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Aj po niekoľkých dňoch je mäkučká a vláčna.

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame Bread mix dark a Bread mix white. Pridáme droždie rozmiešané vo vode a necháme 10 minút postáť.
  2. Vylejeme zvyšnú vlažnú vodu, pridáme vajce a soľ. Spracujeme cesto elektrickým hnetačom 2 - 3 minúty.
  3. Cesto preložíme na podložku posypanú ryžovou múkou a pomúčenými rukami prepracujeme. Rozdelíme na polovicu a vytvarujeme do tvaru knedle. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 15 - 20 minút.
  4. V širšom hrnci necháme zovrieť vodu. Podkysnuté knedle vložíme do vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Necháme 6 - 8 minút variť.
  5. Uvarené vyberieme a potrieme olejom. Necháme na mriežke vychladnúť.