Kysnutá knedľa

Bezlepková kysnutá knedľa

Autor receptu: novalim

Zbiehajú sa vám slinky pri pohľade na náš obrázok? Máme pre vás možnosť ako si zadovážiť bezlepkovú knedľu a pripraviť jedlo aspoň rovnako chutné ako jedlo na obrázku. Knedľu si môžete jednoducho pripraviť sami z Novalim Knedľa zmesi v prášku.

10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Droždie rozpustíme vo vode, pridáme cukor, soľ a zmes na knedľu Novalim (250 g) a vypracujeme hustejšie ťahavé cesto.
  2. Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.
  3. Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.
  4. Prikryjeme pokrievkou a na silnejšom ohni paríme 20 - 25 minút. Vyskúšame špáradlom, či je knedľa uvarená. Ak sa nelepí, vyberieme ju aj s formou von, necháme chvíľu ochladnúť a pomocou plastovej stierky oddelíme knedľu od formy a vyklopíme.
  5. Pre okamžitú konzumáciu knedľu nakrájame niťou alebo po vychladnutí nožom. Môžeme po častiach zamraziť alebo uchovať v chladničke celú alebo nakrájanú.
  6. Pri príprave sa použila forma s rozmermi 20 x 11 x 7 (v) cm. Možno použiť aj inú vhodnú formu.