Dobošové rezy
Bezlepková doboška
Autor receptu: novalim
Známy čokoládový zákusok v bezlepkovej verzii.
30 porcií |
50 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup
- V mise šľaháme bielky so štipkou soli a postupne pridávame kryštálový cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.
- V inej mise vyšľaháme mäkké maslo, vanilku a práškový cukor, po jednom zašľahávame žĺtky. Do žĺtkovej zmesi vmiešame polovicu bielkového snehu, potom rovnako opatrne vmiešame múku Promix PK špeciál alebo UNI a napokon druhú polovicu snehu.
- Na menší plech dáme papier na pečenie a nanesieme naň 1/5 cesta, ktoré pečieme na 200 stupňoch 10-12 min. Takto z cesta upečieme 5 plátov.
- Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.
- Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť.
- Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.