Dobošové rezy

Bezlepková doboška

Autor receptu: novalim

Známy čokoládový zákusok v bezlepkovej verzii.

30
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise šľaháme bielky so štipkou soli a postupne pridávame kryštálový cukor, až kým nevznikne tuhý sneh.
  2. V inej mise vyšľaháme mäkké maslo, vanilku a práškový cukor, po jednom zašľahávame žĺtky. Do žĺtkovej zmesi vmiešame polovicu bielkového snehu, potom rovnako opatrne vmiešame múku Promix PK špeciál alebo UNI a napokon druhú polovicu snehu.
  3. Na menší plech dáme papier na pečenie a nanesieme naň 1/5 cesta, ktoré pečieme na 200 stupňoch 10-12 min. Takto z cesta upečieme 5 plátov.
  4. Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.
  5. Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť.
  6. Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.