Bešamelové halušky

Autor receptu: bobox

Halušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky, ale hodí sa aj k iným polievkam.

5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z masla, múky mlieka a vody uvaríme za stáleho miešania bešamel, potom osolíme. Do vychladnutého bešamelu zamiešame vajce, strúhanku podľa potreby a petržlenovú vňať. (Cesto nemá byť príliš riedke ani husté, to ovplyvníme práve strúhankou, ktorú pridávame po troške - je treba si odskúšať). Z takto pripravenej masy (cesta) vykrajujeme malou (mokka) lyžičkou halušky priamo do polievky a povaríme asi 5 min. Nemusíme ich však dávať zásadne do polievky, môžeme ich vyvariť len v osolenej vode s troškou oleja a pri servírovaní ich zalievame horúcou polievkou.