Bešamelové halušky
	        Autor receptu: bobox
	         
	        
	        Halušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky, ale hodí sa aj k iným polievkam.  
| 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	10-15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Z masla, múky mlieka a vody uvaríme za stáleho miešania bešamel, potom osolíme.
Do vychladnutého  bešamelu zamiešame vajce, strúhanku podľa potreby a petržlenovú vňať. (Cesto nemá byť príliš riedke ani husté, to ovplyvníme práve strúhankou, ktorú pridávame po troške - je treba si odskúšať). Z takto pripravenej masy (cesta) vykrajujeme malou (mokka) lyžičkou halušky priamo do polievky a povaríme asi 5 min.
Nemusíme ich však dávať zásadne do polievky, môžeme ich vyvariť len v osolenej vode s troškou oleja a pri servírovaní ich zalievame horúcou polievkou.