Cícerová polievka s rozmarínom a šalviou

eraserhead - fotkaeraserhead, 1. novembra 2011

Naučte jedného človeka uvariť jednoduché a chutné jedlo. A možno ho presvedčíte že aj v núdzi môžete žiť s noblesou a bez dekadencie chute. Zobraziť celý popisNaučte jedného človeka uvariť jednoduché a chutné jedlo. A možno ho presvedčíte že aj v núdzi môžete žiť s noblesou a bez dekadencie chute.

12 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
10 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si balíček, a do gázy zabalíme šalviu, rozmarín a cesnak.

    Cícerová polievka s rozmarínom a šalviou - obrázok 1
  2. 2

    Pevne zviažeme, asi takto.

    Cícerová polievka s rozmarínom a šalviou - obrázok 2
  3. 3

    Dáme k cíceru ktorý sme močili aspoň 12 hodín. Varíme asi 2 hodiny. Pred dokončením odoberieme časť cíceru a balíček. Zvyšok cíceru rozmixujeme, pridáme naspäť celý cícer dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Okamžite servírujeme, s nasucho opečeným chlebom a olivovým olejom.

    Cícerová polievka s rozmarínom a šalviou - obrázok 3

Diskusia k receptu

katkat
zasa sa potvrdilo, ze v jednoduchosti je krasa... plny tanier by som si nabrala a este by som si pridala:)
sneica
uvodna veta mudro napisana...si citoval??? cicerovu polievku som este nikdy nevarila takze si ulozim a vyskusam tu podla teba...
alexdidi
Príma,aj ja obľubujem túto jednoduchú,ale veľmi chutnú a sýtu polievočku....
nazarboncuk
no krása!! tá dekadencia mi pripomína časy na výške ked sme v záchvatoch hladu a prázdnych peňaženiek miešali špagety s domácim marhuľovým džemom :)
jelenik
Uz len zohnat rozmarin a idem varit.Istotne bude chutna. Cicer som dopestovala, tiez salvia je este paradna v zahrade...
hubata
Pripomína mi to polievku zo suchého hrachu, ktorú som si zamilovala aj s kockami opečeného chleba ešte v družine. Takže pre zmenu môže byť aj z cíceru.
mijaita
"cicer", neboli cizrna, idelani namocit pres noc do horke vody a pak v te same vode (nebo prodat) varit 40 min v papinaku ( i s tim balickem rozmarynu, salveje a cesneku) . Mam vyzkouseno, casto delam "cecerovou" balilu (vareny cicer s cesnekem, rimskym kminem a olejem).
Cast ciceru odlozim stranou a pridam pak do rozmixovane polevky. Je vyborna, doporucuji vyzkouset.
Skvely recept !
julica
Výborne, presne som uvažovala, aká jednoduchá polievka z cíceru by sa dala... a zrazu tento recept. veľmi sa teším, bylinky mám, juch. dík
jerica
***** KK , už je cícer vo vode:-)) polievky u nás majú prím:-))
eraserhead
@sneica nie necitoval, je to môj názor
@nazarbonuck si mi pripomenula aké je to cítiť hlad a vedieť že nemáš reálnu šancu sa nasýtiť, tristná ale poučná skúsenosť
pacik
Už týždeň mám cícer kúpený, idem variť prvýkrát, začnem tvojim receptom :-)
evusik
za tvoju úvodnú vetu za z radosťou podpíšem.... v jednoduchosti je krása....
gabikapb
Páči sa mi tento recept, už je uložený, určite vyskúšam.
jerica
@eraserhead tak sa hlásim , spravila som polievku z Tvojho receptu, musím uznať výsledok bol výborný len toľko času nevenujem žiadnej polievke , cícer som mala namočený dva dni , potom som varila v tlakáči hodinu a pol , s ponorným mixérom som mixovala ale nemalo to hladkú konzistenciu tak som vybrala moju babičku ETU a na veľké obrátky mixovala do jemnej konzistencie aj tak som ešte vzala sito a prešla všetko cez sito keď že mám rada krémovú konzistenciu , výsledok bol vynikajúci , chuť cesnaku a rozmarínu s novým korením spravilo svoje , mala som v mrazničke vývar a to umocnilo silu polievky ale s tým že stačí raz do roka. Miesto krutónu som do polievky robila halušky od:
 varecha.pravda.sk/recepty/besamelove-halusky/21473-recept...

@gabikapb rozmarín dostaneš v hyper & supermarketoch .
gabikapb
@jerica ďakujem za odpoveď, medzi tým som už objavila v jednom markete, lebo najskôr som v kvetinárstvach :-) , ale priznám sa, že polievku som ešte neskúšala variť podľa tohto receptu, ale chystám sa vyskúšať
shiwave
ja mám otázočku.. ten cícer si zbavoval šupiek, alebo aj tie sa zmixujú potom do tej krémovej polievky? spomínam si totiž, že posledne, keď som robila s cícerom, práve tá piplačka okolo šupky ma odradila od ďalšieho použitia. ďakujem za odpoveď :)
eraserhead
to ma nikdy nenapadlo zbavovať cícer šupiek, takže áno do polievky ide celý cícer aj so šupkou.
mijaita
S cicerom varim celkem casto a tak jsem bez problemu uvarila i tuhle polevku! Namoceny varim v papinaku 50min (na salat mene), rozmixovala, projela sitem a do te vody pridala vyvar, dochutila a nakonec neco varenych kulicek nerozmixovanych. Ozdobila jsem smetanou gran cucina a vetvickou rozmarynu (ted prodavali v Kaufalndu krasny). @Eraserhead ,vyborna polevka !!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia