Tvarohový zákusok

Banánovník

Autor receptu: ailuj82

Keď neviete čo s prezretými banánmi. Koláčik je rýchly, šťavnatý, chutný.

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, olej a cukor vyšľaháme, postupne pridáme vajcia. Banány roztlačíme vidličkou. Do vaječnej hmoty pridáme múku, vanilkový cukor, soľ, prášok do pečiva a banány. Zamiešame a pridáme mlieko podľa potreby. Pekáč (25x25 cm) vytrieme maslom a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre.
  2. Po vychladnutí korpus prekrojíme na polovicu.
  3. Neuvarené Salko vyšľaháme s tvarohom (môžeme použiť mascarpone alebo mäkký tvaroh), pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu (v troche mlieka ručne chvíľu miešame a potom pridáme do krému) a zašľaháme.
  4. Krémom natrieme polovicu koláča, priložíme druhú a potrieme zvyšným krémom. Necháme v chladničke stuhnúť.