Tvarohový zákusok
Banánovník
Autor receptu: ailuj82
Keď neviete čo s prezretými
banánmi.
Koláčik je rýchly, šťavnatý, chutný.
20 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo, olej a cukor vyšľaháme, postupne pridáme
vajcia. Banány roztlačíme vidličkou.
Do vaječnej hmoty pridáme múku, vanilkový cukor,
soľ, prášok do pečiva a banány. Zamiešame a pridáme
mlieko podľa potreby. Pekáč (25x25 cm) vytrieme maslom a cesto rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
- Po vychladnutí korpus prekrojíme na polovicu.
- Neuvarené Salko vyšľaháme s tvarohom (môžeme použiť mascarpone alebo mäkký tvaroh), pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu (v troche mlieka ručne chvíľu miešame a potom pridáme do krému) a zašľaháme.
- Krémom natrieme polovicu koláča, priložíme druhú a potrieme zvyšným krémom.
Necháme v chladničke stuhnúť.