Banánové rezy

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br> TIP: Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovane namáčame v horúcej vode a utierame do sucha.

20 minút
príprava
10 minút
na 180/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Múku preosejeme a vmiešame do vaječnej peny.
  2. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Plech umiestnime doprostred predhriatej rúry a pečieme. <br> <br> Elektrická rúra: 200°C<br> Teplovzdušná rúra: 180°C<br> Plynová rúra: stupeň 4
  3. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier na pečenie vysypaný cukrom, vrchný papier potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme.
  4. Na prípravu náplne uvaríme podľa návodu na obale puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do horúceho pudingu. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do hustnúceho pudingu. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Banány nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a obložíme nimi korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne ňou zalejeme banány. Necháme stuhnúť.