Foto: andys
Receptík mám z kuchárskej knihy, no trošku som ho upravila podľa svojej chuti.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
25 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
4 lyžice |
|
Náplň: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Múku s práškom do pečiva a kakaom zmiešame a preosejeme do väčšej misy. Primiešame aj cukor.
-
3
Pridáme rozpustené maslo, vidličkou rozšľahané celé vajíčka a 4 lyžice sódy a zmiešame na hladké cesto.
-
4
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 160-180 stupňov. Hotový korpus preložíme na podnos a necháme vychladnúť.
-
5
Na korpus nasadíme okraj tortovej formy. Banány nakrájame na kolieska, ktoré rozložíme na vychladnutý korpus. Banány pokvapkáme šťavou z jedného citróna.
-
6
Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme a do šľahačkovej masy vmiešame dva biele jogurty.
-
7
Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu vo väčšej nádobe.
-
8
Do pripraveného ztužovača postupne vmiešame šľahačkovú masu. Do náplne vmiešame nasekanú čokoládu.
-
9
Náplň navrstvíme na tortu a necháme v chlade stuhnúť aspoň 2 hodiny.
-
10
Hotový zákusok posypeme horkým kakaom a podávame. Dobrú chuť :)
@marienka44 - preto sa dáva šľahačka do želatínového stužovača, lebo opačne to zhrčkavie (mám to vyskúšané).
@v šetci - ďakujem za komentáre :)
@dandulka-ak nevieš zohnať toto kakao, odporúčam kakao z Lidlu, veľmi ma prekvapilo, je takisto pekné tmavé
Ešte toľko, že namiesto sódy som pridala silne perlivú minerálku - veď tá obsahuje CO2 tiež :))) a jogurt by sa dal nahradiť kyslou smotanou, ale to som neskúšala, lebo to by už nebol tento recept :))) ešte raz ďakujem za receptík.