Banánová roláda

elantra - fotkaelantra, 25. marca 2016
Banánová roláda
Foto: elantra

Sviatočné pečenie nemusí byť namáhavé, príkladom je klasická banánová roláda. Jemný a svieži zákusok, ktorý poteší nielen šibačov :-)

10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
1/2 ČL
2 PL
2 PL
Krém:
1,5 dcl
1 PL
štipka
1 PL
150 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielok. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, keď sú takmer tuhé, pridávame postupne po jednej lyžici cukor a šľaháme celkom dotuha. Na mixéri znížime otáčky na minimum a po jednom vmiešame žĺtky. Nakoniec jemne primiešame múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou.

  2. 2

    Klasický plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Pečieme pri 180 st. C 10 - 12 minút. Po upečení necháme pár minút vychladnúť, opatrne odstránime papier na pečenie a cesto zrolujeme do navlhčenej utierky.

  3. 3

    V mlieku rozmixujeme jedno vajce a lyžicu múky. Uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme cukor a vanilku, necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu vymiešame s mäkkým maslom.

  4. 4

    Krém si rozdelíme na dve časti – väčšiu časť natrieme na cesto, uložíme banány a zrolujeme. Zvyšným krémom potrieme zrolovanú roládu a dáme do chladničky dobre zachladiť.

  5. 5

    Čokoládovú polevu robím z horkej čokolády a lyžičky kokosového oleja – roztopiť nad parou a poliať.

Diskusia k receptu

monty469
Akékoľvek rolády sú veľmi dobré a tvoja vyzerá veľmi dobre :-)
elantra
Dakujem vam za komentare mili varechaci a tesim sa ze chutila @Ada105
prajem vam prijemne velkonocne sviatky! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia