Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety

Autor receptu: dr

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Baklažán umyjeme, pokrájame na kolieska hrubé asi pol centimetra a nasolíme z obidvoch strán. Necháme nasolené približne 30 minút a potom opláchneme vodou a pokrájame na kocky o veľkosti cca 1x1 cm. Šampiňóny pokrájame na hrubšie plátky, ak sú malé stačí na polovičku alebo sa môžu nechať aj celé.
  3. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nožom trocha roztlačené s pridaním troška soli. Opraženú cibuľu zhrnieme na kôpku a na ňu dáme kurkumu, červenú mletú papriku, drvenú rascu, čierne mleté korenie a sójovú omáčku (tá kôpka preto, aby sa jednotlivé prísady nepálili pokiaľ pridáme všetky, zhorkli by). Premiešame a pridáme pokrájaný baklažán, podlejeme vodou (cca 3 polievkové lyžice), prikryjeme pokrievkou a dusíme pokiaľ nie je baklažán mäkký, podľa potreby dolievame vodu.
  4. Po zmäknutí baklažánu pridáme pokrájané šampiňóny, premiešame, prikryjeme a dusíme spolu asi 5 minút. Ochutnáme, ak treba dochutíme soľou, pretlačíme zvyšné strúčiky cesnaku a maslo na zjemnenie chuti, premiesame, odstavíme z ohňa a prikryjeme.
  5. V osolenej vode uvaríme špagety a nastrúhame syr.