Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga
http://varecha.pravda.sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept.html
Este nieco. V nazve nie je chyba. Je to zamer.
4-6 porcie |
15-20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrajal som baklazan na priblizne 1 cm koliecka, nasolil a dal vypotit na papirovu utierku. Dal som si varit ryzove rezance podla navodu. Nakrajal som si cibulu na drobno, a huby na mensie platky.
- V panvici na rozohriatom masle som prazil cibulu asi na dve minuty.
- potom som pridal huby a o minutu neskor baklazan, ktory som nakrajal na male kocky, asi 1x1 cm. Pokmiesal som a dusil asi 5 minut za obcasneho miesania. Pretoze baklazan je ochlasta, moze sa stat, ze bude treba pridat troche viac oleja.
- Ked uz baklazan troche zmekol, pridal kukuricny skrob, sol, korenie, premiesal a varil asi minutu. Da sa pouzit aj muka, ale ja mam radsej skrob. Po minute som pridal vyvar najlepsie zeleninovy, ale ja som pouzil dnes kuraci, stiahol teplotu a varil dalsich 5 minut.
- Nakoniec som pridal smotanu, premiesal a nehal prejst varom.
- My sme mali ku tomu ryzove rezance. Mozu byt obycajne, alebo ryza. Je to na Vas.