Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha.pravda.sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept.html Este nieco. V nazve nie je chyba. Je to zamer.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrajal som baklazan na priblizne 1 cm koliecka, nasolil a dal vypotit na papirovu utierku. Dal som si varit ryzove rezance podla navodu. Nakrajal som si cibulu na drobno, a huby na mensie platky.
  2. V panvici na rozohriatom masle som prazil cibulu asi na dve minuty.
  3. potom som pridal huby a o minutu neskor baklazan, ktory som nakrajal na male kocky, asi 1x1 cm. Pokmiesal som a dusil asi 5 minut za obcasneho miesania. Pretoze baklazan je ochlasta, moze sa stat, ze bude treba pridat troche viac oleja.
  4. Ked uz baklazan troche zmekol, pridal kukuricny skrob, sol, korenie, premiesal a varil asi minutu. Da sa pouzit aj muka, ale ja mam radsej skrob. Po minute som pridal vyvar najlepsie zeleninovy, ale ja som pouzil dnes kuraci, stiahol teplotu a varil dalsich 5 minut.
  5. Nakoniec som pridal smotanu, premiesal a nehal prejst varom.
  6. My sme mali ku tomu ryzove rezance. Mozu byt obycajne, alebo ryza. Je to na Vas.