Baklažánovo-cesnaková nátierka
Autor receptu: tinca
Rada si pripravujem domáce nátierky a toto je jedna z nich, ktorá mi chutí.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán rozpolíme dužinu po dĺžke narežeme vo vzdialenosti cca 2 cm tak, aby sme neprekrojili šupku. Hlávky cesnaku priečne prekrojíme. Všetko osolíme okoreníme a polejeme olivovým olejom. Pečieme pri 180 °C cca 1/2 hodinu do zlatova. Potom necháme trochu vychladnúť.
- Do misky zo šupiek vytlačíme cesnak, ktorý roztlačíme vidličko, ale nie na kašu, aby zostali kúsky. Baklažán zbavíme šupky a pokrájame. Tiež nakrájame na kocky sušené rajčiny. Všetko zmiešame, pridáme olej , soľ, korenie a nakoniec petržlenovú vňať. Ja som olej použila zo sušených rajčín /2 - 3 KL/.
- Podávame za tepla, alebo za studena na opečenej baketke, alebo celozrnnom chlebíku. Môžeme si k tomu nakrájať aj zeleninu. Dobrú chuť!