Baklažánovo-cesnaková nátierka

Autor receptu: tinca

Rada si pripravujem domáce nátierky a toto je jedna z nich, ktorá mi chutí.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán rozpolíme dužinu po dĺžke narežeme vo vzdialenosti cca 2 cm tak, aby sme neprekrojili šupku. Hlávky cesnaku priečne prekrojíme. Všetko osolíme okoreníme a polejeme olivovým olejom. Pečieme pri 180 °C cca 1/2 hodinu do zlatova. Potom necháme trochu vychladnúť.
  2. Do misky zo šupiek vytlačíme cesnak, ktorý roztlačíme vidličko, ale nie na kašu, aby zostali kúsky. Baklažán zbavíme šupky a pokrájame. Tiež nakrájame na kocky sušené rajčiny. Všetko zmiešame, pridáme olej , soľ, korenie a nakoniec petržlenovú vňať. Ja som olej použila zo sušených rajčín /2 - 3 KL/.
  3. Podávame za tepla, alebo za studena na opečenej baketke, alebo celozrnnom chlebíku. Môžeme si k tomu nakrájať aj zeleninu. Dobrú chuť!