Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 18. júna 2012

Suroviny

300 g
1 PL
2 PL
1 ks
1 hrsť
2 ks
500 g
4 strúčiky
1 ks
2 - 3 hrste
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Huby na 2 PL oleja opražíme.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme do fľaše, pridáme ryžový ocot, sójovú omáčku a čili papričku nakrájanú na kolieska.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Petržlenovú vňať nahrubo nasekáme a pridáme k hubám.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešame a necháme cez noc v chladničke.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý deň si pripravíme baklažán. Narežeme ho pozdĺžne na plátky. Osolíme a necháme pol hodinu postáť.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Baklažánové plátky jemne potrieme olejom a ugrilujeme z oboch strán (ja som použila grilovaciu panvicu)

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme. Pripravíme si cesnak a cibuľu.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na malom množstve oleja opražíme cibuľu, pridáme cesnak a nakoniec uvarené zemiaky. Premiešame a odstavíme. Zemiaky zľahka roztlačíme.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do hrnca pridáme špenát a hrniec ihneď prikryjeme pokrievkou aby sa špenát sparil.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po pár minútach premiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Huby enoki očistíme a rozdelíme na menšie trsy.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na grilované plátky baklažánu navrstvíme zemiaky so špenátom, pridáme enoki a zrolujeme. Podávame ihneď s marinovanými hubami.

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Inšpiroval ma tento recept: http://www.anhsfoodblog.com/2007/10/simple-vegetarian-appetizer.html

    Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

stacy77777
ako profesionál, krásna úprava, nafotenie a iste chutné, máš moju poklonu
irenaw
to je neuveriteľné, "madam, já smekám" :-)
hahaias
no teda, to je paráda, baklažán mám rada už aj ukladám do KK, vďaka za recept
nonna
Fakt je to vynikajúce, aj ako recept, ľahké, zdravé, určite chutné a aj perfektne upravené, naaranžované. Myslela som, že recepis pridal nejaký šéfkuchár. Ukladám si do KK a vyhadzujem na FBčko, nech je ešte viac spropagovaný.
zirafninka1
Dakujem Vam. Potesili ste ma. @nonna ziaden sefkuchar by do baklazanových roliek nedaval zemiaky. urcite, ale ja mozem:) a dakujem :))
annaola
Tak toto vyzera uplne uplne uzasne!!! Urcite urobim ;)
adkas
chcela by som to vyskusat...tie enoki sa jedia surove
vrbovcjanka
nádherný receptík, milujem hríby, už mi ležia v chladničke, taktiež baklažán v pivnici... :-) Len by som sa chcela spýtať na ten ryžový ocot.. mohla by som ho nahradiť klasickým octom? Alebo radšej nedávať nič?
evanaaa
Píšem síce o pár rokov neskôr, ale zaujíma ma - huby enoki a shimeji sú tie isté? Lebo ja mám shimeji a pozerala som Google, kde som sa dočítala, že nie sú vhodné na RAW, lebo sa nemajú jesť surové, len s tepelnou úpravou.
evanaaa
Takže - už som to zistila, nie je to jedna huba, enoki sa môžu jesť aj surové, aj do šalátov sa hodia, ale shimeji sa musia tepeľne upraviť......
mijaita
@Evanaaa enoki jsou syrove moc dobre. Ochutnej. Pouzivam k jarnim zavitkum i na salaty viz polnicek s avokadem. Take je sypu do hotovych asijskych polevek.