Foto: marianne
Kto má rád jedlá na vegetariánsku nôtu, bude spokojný.Salsu a tortilly si môžete kúpiť,v obchodoch(je dosť) alebo spraviť. Recept na salsu som pridala,mám ju v Zobraziť celý popisKto má rád jedlá na vegetariánsku nôtu, bude spokojný.Salsu a tortilly si môžete kúpiť,v obchodoch(je dosť) alebo spraviť. Recept na salsu som pridala,mám ju v receptoch,link priložím a receptov na dobrú tortillu je na vareche tiež dosť.Ako Vám pasuje.Recept je v tom výhodný( okrem toho, je zdravý) ,že ak sa ponáhľate a nemáte čas, dá sa veľká časť aj kúpiť a obed či večera je raz-dva hotová a keď máte čas ,tak sa s tým pohráte...
Suroviny
1 ks -väčší |
|
a čerstvo pomleté čierné korenie podľa chuti |
|
4 PL |
|
4-8 ks |
|
4 PL |
|
250 g ; pokrajana na plátky |
|
2 ks tenko nakrájané |
|
2 PL čerstvá posekaná na hrubo |
|
Postup
-
1
Kúpime alebo urobíme si najskôr salsu.Robila som podľa tohoto receptu.http://varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-paradajkova-salsa-fotorecept/29963-recept.html
-
2
Pripravíme tortilly.Taktiež kúpiť alebo ja som dnes robila podľa tohoto receptu.http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortilly-fotorecept/5375-recept.html
-
3
Keď sú upečené,zvyknem každú jednu pokropiť vodou,zabaliť všetky do utierky a odložiť.Ostanú mäkučké.
-
4
A ideme na plnku.Nakrájame baklažán na 4-5 hrubých plátkov.Ja baklažán nikdy nesolím a ešte sa mi nestalo,aby zhorkol.Počúvala som na kanáli o varení,že je to zbytočne.
-
5
A z každej strany ugrilujeme.
-
6
Ugrilované pokrájme na hrubšie kúsky.
-
7
A plníme tortilly:kocky pokrájaného baklažánu,lístky bazalky,mozzarela,kolieska paradajok a lyžička salsy.
-
8
Spravíme si balíčky a ugrilujeme,nech mozzarela trošku povolí.
-
9
Úprimne Vám poviem: nebíčko v papulke.
-
10
A tomuto receptu patrí moja vďaka...
Mariannka, aj štikútať sa ti dnes muselo ako som ťa pri večeri spomínala. Výborný recept si pridala, jedlo jedna báseň, nebíčko v papuľke - presne ako píšeš. Vegetarián, či mäsožravec, kto má rád baklažány, verím, že mu bude chutiť. Nám teda veľmi. A kto nemá, dá si cuketu, alebo inú plnku, veď recept je variabilný. Ideme do sezóny hojnosti domácej zeleniny, tak pripomínam tento recept, rozhodne stojí zato! Ja ti zaňho @marianne v mene našej dvojčlennej domácnosti veľmi pekne ďakujem a prajem krásny deň! :-)