Baklažánové lasagne

Autor receptu: nelajsia

....z mojich potulkov po vegetariánskych chodníčkoch...naozaj chutné jedlo...

4
porcie
35 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 200°C(horúci vzduch180°), Baklažán umyjeme, odstránime stonku, pokrájame pozdĺžne na 1,5 cm hrubé plátky. 3 lyžice oleja zmiešame s tymianom, soľou a korením. Plátky baklažánov potrieme z oboch strán olejom, uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a opekáme 8 min, otočíme a ešte opekáme 8 min.
  2. Paradajky umyjeme, oparíme vriacou vodou a odstránime šupku. Pokrájame na menšie kúsky. Na panvici opražíme cesnak, pridáme pokrájané paradajky, med, soľ, korenie. Podusíme, až kým sa paradajky nerozvaria.
  3. Bazalku umyjeme, a spolu s tekvicovými semiačkami, tekvicovým olejom a octom zmixujeme na pesto(ja som pridala pár kvapiek vody a citr. stavy, lebo to bolo dosť husté)
  4. Lasagne servírujeme nasledovne - na tanier dámelyžicu paradajkovej zmesi, uložíme baklažánový plátok, natrieme pestom a dáme lyžicu paradajkovej zmesi. znova baklažánový plát, potrieme pestom a paradajková zmes a tak dalej. Ukončíme baklažánovým plátom. Navrch nahoblíkujeme parmezán a ozdobíme tekvicovými semiačkami a lístkom bazalky. Pesto ostane zakryte olejom v chladničke aj dlhšiu dobu, hodí sa i na cestoviny.