Baklažánové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Moje mňam-mňam obľúbené : --- )

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rajčinová omáčka: drvené rajčiny (v tetrapaku) alebo pretlak, pretlačený cesnak zmiešame pridáme soľ, korenie ak treba trochu cukru.
  2. Pri nákupoch na Morave som objavila tento parmezán. Výrobu založil Talian ktorý sa na Moravu priženil . Väčšinu produkcie vyvážajú samozrejme do Talianska. Čo je ale dôležité pre nás je asi o 1/3 lacnejší ako taliansky a je výborný. A predávajú ho aj v malých cca 100g kúskoch.
  3. A budeme tiež potrebovať bazalku ktorej sa tohto roku celkom darilo :-)
  4. Baklažán si nakrájame na kolieska, dobre osolíme a necháme cca 20 minút vypotiť.
  5. Potom opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu mletého bieleho korenia
  6. a na olivovom olej osmažíme
  7. všetko máme nachystané, môžeme začať vrstviť do vhodnej zapekacej nádoby. Ja som zvolila takúto malú lebo varím len pre dvoch. Na spodok dáme trochu rajčinovej omáčky, lasagne
  8. na lasegne uložíme baklažán, mozarelu, bazalkové lístky a posypeme parmezánom, zalejeme rajčinovou omáčkou a znova dáme lasagne a všetko opakujeme pokiaľ neminieme všetky suroviny.
  9. vrch ukončíme lasagnami a zalejeme omáčkou
  10. dáme do rúry na 180°C na cca 30 minút, potom ešte posypeme parmezánom a necháme už len zapiecť
  11. dobrú chuť!