Baklažánové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Moje mňam-mňam obľúbené : --- )
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rajčinová omáčka: drvené rajčiny (v tetrapaku) alebo pretlak, pretlačený cesnak zmiešame pridáme soľ, korenie ak treba trochu cukru.
- Pri nákupoch na Morave som objavila tento parmezán. Výrobu založil Talian ktorý sa na Moravu priženil . Väčšinu produkcie vyvážajú samozrejme do Talianska. Čo je ale dôležité pre nás je asi o 1/3 lacnejší ako taliansky a je výborný. A predávajú ho aj v malých cca 100g kúskoch.
- A budeme tiež potrebovať bazalku ktorej sa tohto roku celkom darilo :-)
- Baklažán si nakrájame na kolieska, dobre osolíme a necháme cca 20 minút vypotiť.
- Potom opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu mletého bieleho korenia
- a na olivovom olej osmažíme
- všetko máme nachystané, môžeme začať vrstviť do vhodnej zapekacej nádoby. Ja som zvolila takúto malú lebo varím len pre dvoch. Na spodok dáme trochu rajčinovej omáčky, lasagne
- na lasegne uložíme baklažán, mozarelu, bazalkové lístky a posypeme parmezánom, zalejeme rajčinovou omáčkou a znova dáme lasagne a všetko opakujeme pokiaľ neminieme všetky suroviny.
- vrch ukončíme lasagnami a zalejeme omáčkou
- dáme do rúry na 180°C na cca 30 minút, potom ešte posypeme parmezánom a necháme už len zapiecť
- dobrú chuť!