Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik fotorecept

vikih - fotkavikih, 3. mája 2014
Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept)
Foto: vikih

Recept je zmesou rôznych videných receptov, nijakého konkrétneho, takpovediac mi napadol sám. Dokáže byť takmer BEZ KALÓRIÍ pretože nepotrebuje olej. Toto je môj prvý recept tu na vareche, už dlhší čas som sem chcela niečo pridať ale až teraz som sa k tomu odhodlala.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Zapekané:
3 ks
1 ks
1 ks
Šalátik:
Ostatné:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájajte na plátky baklažán, rajčiny a syr niva (ktorý sa dá ľahko obmeniť za mozarelu či obyčajný eidam).

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky striedavo uložíme do zapekacej misy. Posypeme soľou a korením, (polejeme olejom). Ak chcete môžete navrch pridať aj nejaké bylinky. Tiež sa dá nastrúhať ďalší syr (my sme mali v chladničke hneď niekoľko druhov - Vrštec a Grana Padano takže som ich použila ale nemusia byť).

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do predhriatej rúry. Čas som nesledovala ani teplotou si nie som istá - voľte podľa vlastného uváženia tak isto ako množstvá.

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na šalát si nakrájame na kocky uhorku, papriku, cesnak a nízkotučný syr fitaki.

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme šťavu z citróna, (olej) a soľ.

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame pekne všetko spolu: šalátik s baklažánom a k tomu opečený rohlík. Dobrú chuť!

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na večer sa dá zo "zvädnutého" šalátu navyše spraviť ľahká nátierka - stačí ak odlejete vodu nazbieranú na spodu a rozmixujete.

    Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Dobry recept, len smelo pokracuj...ja nakrajany balkazan najskor nasolim a necham "vypotit", potom oplachnem vodou, osusim, a nasucho opeciem na panvici. Az potom naukladam a zapekam..tak som sa to naucil v Taliansku.

Pridaj komentár k receptu: