Baklažán po neapolsky

Autor receptu: martinis

Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a čerstvou bazalkou :) Recept z knihy Hneď to bude.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Gril alebo grilovaciu panvicu necháme poriadne rozohriať a zatiaľ baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska. Z oboch strán osolíme a poukladáme na horúcu platňu grilu, opekáme do zmäknutia, cca 5 minút z každej strany.
  2. Čas grilovania využijeme na prípravu omáčky : olej rozohrejeme v malej panvici, pridáme cesnak a smažíme, kým nezačne voňať a chytať farbu. Pridáme plechovku krájaných paradajok, privedieme k varu a prikryté varíme pár minút. Pred dokončením pridáme petržlenovú vňať, niekoľko lístkov bazalky nakrájaných na rezančeky a samozrejme soľ a korenie.
  3. Baklažán poukladáme na tanier, naň navrstvíme omáčku a bohato posypeme syrom, pridáme bazalku na ozdobu a samozrejme výdatný dúšok olivového oleja. Všetky fotky ako vždy na mojom blogu :)
  4. Môj tip : Nič nepokazíte, ak do omáčky pridáte aj pár čiernych olív.