Baklažán na červenom karí
Autor receptu: pumaamravec
Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb
a mierne ostrú červenú kari pastu. Podávané s divokou
ryžou.
1 porcia |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame nadrobno, baklažán na kolieska a sušené huby zalejeme trochou vriacej vody. Ryžu pripravíme podľa návodu.
- Na oleji orestujeme cibuľku dozlatista a ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a kmín.
- Na inej panvici orestujeme baklažán dozlatista a potom nakrájame na kocky.
- Na prvú panvicu pridáme kari pastu, baklažán aj huby s vodou kde su lúhovali. Podlejeme kokosovým mliekom a osolíme. Necháme podusiť. Podávame s ryžou a nasekanou petržlenovpu vňaťou.