Baklažán na červenom karí

Autor receptu: pumaamravec

Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu. Podávané s divokou ryžou.

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno, baklažán na kolieska a sušené huby zalejeme trochou vriacej vody. Ryžu pripravíme podľa návodu.
  2. Na oleji orestujeme cibuľku dozlatista a ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a kmín.
  3. Na inej panvici orestujeme baklažán dozlatista a potom nakrájame na kocky.
  4. Na prvú panvicu pridáme kari pastu, baklažán aj huby s vodou kde su lúhovali. Podlejeme kokosovým mliekom a osolíme. Necháme podusiť. Podávame s ryžou a nasekanou petržlenovpu vňaťou.