Tento likér uprednostňujem pred vaječným, lebo do neho nejdú vajíčka a chuťovo je skvelý! :-D Počas sviatkov je osviežujúci, pretože sa podáva s ľadom.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
0,5 l |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme mierne vychladnúť za stáleho miešania, aby sa nám neurobila "šupka".
- 2
Ja som si ho potom z hrnca preložila do 2l misky, kde som Baileys miešala - mixérom na stupni č. 1. Do pudingu začneme pomaly pridávať dve karamelové salká za stáleho miešania. (Kľudne sa môžu salká vopred prevariť dve hodiny, ale ja som sa ponáhľala, tak som zvolila karamelové. Aj keď musím priznať, že pri prevarených salkách má likér krajšiu farbu.)
- 3
Miešame, kým sa to dokonale nespojí a pridáme pol litra rumu. Následne vmiešame ešte smotanu na šľahanie. Skladujeme v chladničke, "koštujeme" až po 12 hodinách. celkové množstvo je 2 litre.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/domace-salko/46914-recept.html...
SALKO si môžeš jednoducho sama vyrobiť...:
varecha.pravda.sk/recepty/domace-salko/46914-recept.html...
rovnaká reakcia v rovnakom čase..:-)