Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 28. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí na grilovanie, využiť ho možno aj na mnohé ďalšie Zobraziť celý popisFlank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí na grilovanie, využiť ho možno aj na mnohé ďalšie úpravy.
porcií
príprava
Postup
-
1
Steak necháme vcelku, osolíme, okoreníme a prudko opekáme na panvici asi 1 minútu. Potom oheň stíšime a dopekáme 2 minúty z každej strany. Hotový odložíme a počkáme, pokiaľ vychladne. Potom ho nakrájame krížom cez vlákna na tenké pásiky.
- 2
Majonézu, horčicu a kurkumu zmiešame v miske, dochutíme štipkou soli a korenia.
- 3
Bagetu rozrežeme, potrieme majonézovým dipom. Na spodnú časť dáme rukolu, potom plátky mäsa, jemne posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Na to poukladáme plátky paradajky, znova trochu rukoly a prikryjeme vrchnou časťou bagety.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu