Hovädzí steak
Hovädzí steak

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 28. augusta 2021
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí na grilovanie, využiť ho možno aj na mnohé ďalšie úpravy.

5
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
2 ks
200 g
1 PL
1/2 ČL
1 PL
5 ks stredne veľká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Steak necháme vcelku, osolíme, okoreníme a prudko opekáme na panvici asi 1 minútu. Potom oheň stíšime a dopekáme 2 minúty z každej strany. Hotový odložíme a počkáme, pokiaľ vychladne. Potom ho nakrájame krížom cez vlákna na tenké pásiky.

  2. 2

    Majonézu, horčicu a kurkumu zmiešame v miske, dochutíme štipkou soli a korenia.

  3. 3

    Bagetu rozrežeme, potrieme majonézovým dipom. Na spodnú časť dáme rukolu, potom plátky mäsa, jemne posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Na to poukladáme plátky paradajky, znova trochu rukoly a prikryjeme vrchnou časťou bagety.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha