Bačove guličky
Autor receptu: korbacik
Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť ani veľa mäsa. Je to jednoduché jedlo, a je len na kuchárovi, či zloženie dodrží alebo nie. Ja udávam také, z akého to mám odskúšané.
4 porcie |
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti alebo oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Slaninku pokrájanú na kocky opražíme takisto.
- V hlbokej miske zmiešame všetko potrebné na guličky - bryndzu, strúhanku, krupicu, vajcia, soľ. Z cesta tvarujeme guličky - radšej menšie, rýchlejšie sa uvaria a sú krajšie - z tohto množstva ich vyjde cca 37 - 40.
Dáme ich uvariť do osolenej viacej vody, asi na 5 minút, kým vyplávajú na povrch.
- Opraženú slaninu vyberieme, do výpeku vložíme kyslú kapustu a necháme chvíľu popražiť ( aby kapusta nabrala do seba slaninkovú chuť ).
Nakonie do tohto všetkého vložíme uvarené guličky a prehrejeme.
Na tanieri posypeme cibuľkou, slaninkou a vňaťkou .
Prajem dobrú chuť:)