Baby cookies

Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 5. júna 2019
Baby cookies
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pohostenie pre deti – to nie je len o varení a jedení, ale aj o náročnej, pestrej a dobrodružnej hre na oboch stranách. Treba Zobraziť celý popisPohostenie pre deti – to nie je len o varení a jedení, ale aj o náročnej, pestrej a dobrodružnej hre na oboch stranách. Treba sa na ňu dobre pripraviť, vymýšľať, ochutnávať, zaujímavo aranžovať... ale z prázdnych tanierov a pochvál od malých labužníčkov sa potom rodičia či kuchári profesionáli tešia veľmi dlho. Pritom platí, že jedlo, ktoré pomohli pripravovať, zjedia s ešte väčšou radosťou a chuťou.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
100 g
110 g
80 g
20 g
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Na začiatku predhrejeme rúru na 180 °C. Čokoládu a lentilky rozdrvíme na menšie kúsky, približne rovnako veľké. Do väčšej misy dáme mäkké maslo, pridáme múku zmiešanú so štipkou kypriaceho prášku, kryštálový cukor a štipku soli. Všetky suroviny spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Pri miešaní postupne dolievame mlieko. Mlieka stačí pridať toľko, aby sa spravilo krehké a vláčne cesto. Pridáme čokoládu a lentilky a z cesta vypracujeme zmes.

  3. 3

    Plech vystelieme papierom na pečenie a z hotovej zmesi robíme menšie guľôčky, ktoré poukladáme na plech. Guľky z cesta roztlačíme na menšie placky dlaňou alebo dnom pohára a dáme piecť na 180 °C približne na 15 – 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia