Bábovka

Bábovka z kyslej smotany

Autor receptu: budiba

20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka treba namočiť vopred, ja pridávam rumovú esenciu do vody. Mrkvu nastrúhame čo najjemnejšie.
  2. Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, zmiešame a po troche pridávame olej a spolu šľaháme. Odmeriame múku, pridáme k nej prášok do pečiva. Do vaječnej zmesi striedavo prilievame mlieko a prisypávame múku, spolu premiešame. Do cesta zapracujeme mrkvu, mleté orechy, pridáme hrozienka a čokoládovú ryžu (zdobenie na torty).
  3. Skontrolujeme hustotu a sladkosť cesta, môžeme dodať cukru aj múky ak by bola zmes riedka, nesmie byť ani hustá. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
  4. Bábovku pečieme na 170 stupňoch asi 50 minút, skontrolujeme špajľou, či sa cesto neprilepí.
  5. Upečená je jemná a vláčna.