Bábovka
Bábovka z kyslej smotany
Autor receptu: budiba
20 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup- Hrozienka treba namočiť vopred, ja pridávam rumovú esenciu do vody. Mrkvu nastrúhame čo najjemnejšie.
- Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, zmiešame a po troche pridávame olej a spolu šľaháme. Odmeriame múku, pridáme k nej prášok do pečiva. Do vaječnej zmesi striedavo prilievame mlieko a prisypávame múku, spolu premiešame. Do cesta zapracujeme mrkvu, mleté orechy, pridáme hrozienka a čokoládovú ryžu (zdobenie na torty).
- Skontrolujeme hustotu a sladkosť cesta, môžeme dodať cukru aj múky ak by bola zmes riedka, nesmie byť ani hustá. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Bábovku pečieme na 170 stupňoch asi 50 minút, skontrolujeme špajľou, či sa cesto neprilepí.
- Upečená je jemná a vláčna.
|