Bábovka s tvarohom a marhuľami fotorecept
Foto: olinecka
Ideálny čas na prípravu bábovky na tieto sviatky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Plnka: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 pohár (zavárané) |
|
Cesto: | |
300 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
štipka |
|
60 ml |
|
100 ml vlažné |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku, ktorú najprv urobíme. Tvaroh, žĺtok, vanilkový puding, vanilínový cukor a smotanu vymiešame spolu.
-
2
Suroviny na cesto.
-
3
Vajíčka s 1 bielkom a cukrom vyšľaháme do penista, pridáme štipku soli a striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom po častiach vmiešame do cesta. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme strúhankou. Polovicu cesta nalejeme na spodok. Kompót scedíme, necháme odkvapkať.
-
4
Na cesto nanesieme tvarohovú plnku, poukladáme odkvapkané marhule.
-
5
Zbytok cesta nalejeme na tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 50 -55 minút. Po upečení bábovku necháme vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Odpovede sa zrejme nedockame...
Prečítaj si to ešte raz: plnka-1žltok, cesto- 1 vajce + 1 bielok
Pekný deň všetkým 🌞
Pozdravujem 🤗
Po konzultácii s autorkou receptu sme upravili v surovinách i postupe počet vajíčok. Do cesta idú teda 3 vajcia a 1 bielok. Ďakujeme za upozornenie.