Bábovka

Bábovka s tvarohom a marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ideálny čas na prípravu bábovky na tieto sviatky.

20
porcií
40 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku, ktorú najprv urobíme. Tvaroh, žĺtok, vanilkový puding, vanilínový cukor a smotanu vymiešame spolu.
  2. Suroviny na cesto.
  3. Vajíčka s 1 bielkom a cukrom vyšľaháme do penista, pridáme štipku soli a striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom po častiach vmiešame do cesta. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme strúhankou. Polovicu cesta nalejeme na spodok. Kompót scedíme, necháme odkvapkať.
  4. Na cesto nanesieme tvarohovú plnku, poukladáme odkvapkané marhule.
  5. Zbytok cesta nalejeme na tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 50 -55 minút. Po upečení bábovku necháme vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.