Bábovka
Bábovka s tvarohom a marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Ideálny čas na prípravu bábovky na tieto sviatky.
20 porcií |
40 minút príprava |
50-55 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na plnku, ktorú najprv urobíme. Tvaroh, žĺtok, vanilkový puding, vanilínový cukor a smotanu vymiešame spolu.
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka s 1 bielkom a cukrom vyšľaháme do penista, pridáme štipku soli a striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom po častiach vmiešame do cesta. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme strúhankou. Polovicu cesta nalejeme na spodok. Kompót scedíme, necháme odkvapkať.
- Na cesto nanesieme tvarohovú plnku, poukladáme odkvapkané marhule.
- Zbytok cesta nalejeme na tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 50 -55 minút. Po upečení bábovku necháme vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.