Bábovka
Bábovka Mravenisko
Autor receptu: mojaradost
Bábovku som piekla prvý krát a mala veľký úspech, len sa tak po nej zaprášilo. Je šťavnatá,
vynikajúca.
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Žĺtky vymiešame s 200 g cukru, vanilkovým cukrom a zmäknutou Herou. Pridáme po častiach vaječný likér. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne zašľaháme 50 g cukru. Dôkladne zmiešame so žĺtkovou penou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zašľaháme na najnižšom stupni do cesta spolu s čokoládovou ryžou.
- Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme pri teplote 180 °C cca 50 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdlou. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.
- Marmeládu, môže byť marhuľová zohrejeme a mašľovačkou potrieme bábovku. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu a rozotrieme na marmeládu. Ešte nie celkom stuhnutú polevu posypeme čokoládovou ryžou a necháme stuhnúť.
- Je lepšie trochu ju nechať postáť, aby sa chute spojili.
Dobrú chuť!