Kokosové ježe
Kokosové ježe

Babkine ježe s karamelom fotorecept

petullka - fotkapetullka, 24. decembra 2020
Babkine ježe s karamelom (fotorecept)
Foto: petullka
28
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
300 g
150 g
1 bal.
50 g mleté
200 ml
70 g
Poleva:
250 g
350 g
10 PL
35 g
Okrem toho:
 na potretie
200 g na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme karamel. Kryštálový cukor upálime na karamel a zalejeme horúcou vodou, miešame, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na cesto si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.

    Babkine ježe s karamelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A za stáleho miešania prilievame tenkým prúdom rozpustený karamel. Nakoniec primiešame múku s kypriacim práškom a už len jemne varechou zapracujeme sneh.

    Babkine ježe s karamelom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nalejeme na plech veľkosti 35x45cm vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Babkine ježe s karamelom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené cesto necháme vychladnúť. Prekrojime na polovicu, jednu časť potrieme lekvárom a druhou prikryjeme. Nakrájame na kocky - kvádre.

    Babkine ježe s karamelom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poleva: Nad parou roztopíme maslo, pridáme mlieko a preosiaty cukor a kakao. Nakrájané kúsky namáčame do polevy a obalíme v kokose.

    Babkine ježe s karamelom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja ich mám rada také mokré, tak polevu robím z 1,5 dávky a máčam ich tam dlhšie, aby sa lepšie napili.

Diskusia k receptu

petullka
@marienka44 (25.12.2020 15:23)
Áno, bežne sa nezlepujú lekvarom, ale moja babka to tak robila, preto babkine. A je to ozaj chutné, nie sú v strede suché.

1x haji
haji
@petullka (25.12.2020 16:10)
Babkine ježe nemají chybu. Pěkný recept, moc se mi líbí i to zlepování. Jsi šikulka!
petullka
@haji (27.12.2020 12:19)
Ďakujem milá háji, boli ozaj veľmi chutné a vláčne





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia