Babkine ježe s karamelom fotorecept
Foto: petullka
porcií
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
300 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
50 g mleté |
|
200 ml |
|
70 g |
|
Poleva: | |
250 g |
|
350 g |
|
10 PL |
|
35 g |
|
Okrem toho: | |
na potretie |
|
200 g na obaľovanie |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme karamel. Kryštálový cukor upálime na karamel a zalejeme horúcou vodou, miešame, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Na cesto si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
- 3
A za stáleho miešania prilievame tenkým prúdom rozpustený karamel. Nakoniec primiešame múku s kypriacim práškom a už len jemne varechou zapracujeme sneh.
- 4
Cesto nalejeme na plech veľkosti 35x45cm vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 5
Upečené cesto necháme vychladnúť. Prekrojime na polovicu, jednu časť potrieme lekvárom a druhou prikryjeme. Nakrájame na kocky - kvádre.
- 6
Poleva: Nad parou roztopíme maslo, pridáme mlieko a preosiaty cukor a kakao. Nakrájané kúsky namáčame do polevy a obalíme v kokose.
- 7
Ja ich mám rada také mokré, tak polevu robím z 1,5 dávky a máčam ich tam dlhšie, aby sa lepšie napili.
Tiež kokosové ježe:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne. Šťastné a veselé 🙂
My nezlepujeme lekvarom, len pokrajane rezy mácame v pripravenej poleve. Ale treba asi vyskusat.
Áno, bežne sa nezlepujú lekvarom, ale moja babka to tak robila, preto babkine. A je to ozaj chutné, nie sú v strede suché.
Babkine ježe nemají chybu. Pěkný recept, moc se mi líbí i to zlepování. Jsi šikulka!
Ďakujem milá háji, boli ozaj veľmi chutné a vláčne