Kokosové ježe

Babkine ježe s karamelom (fotorecept)

Autor receptu: petullka

28
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme karamel. Kryštálový cukor upálime na karamel a zalejeme horúcou vodou, miešame, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Na cesto si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
  3. A za stáleho miešania prilievame tenkým prúdom rozpustený karamel. Nakoniec primiešame múku s kypriacim práškom a už len jemne varechou zapracujeme sneh.
  4. Cesto nalejeme na plech veľkosti 35x45cm vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  5. Upečené cesto necháme vychladnúť. Prekrojime na polovicu, jednu časť potrieme lekvárom a druhou prikryjeme. Nakrájame na kocky - kvádre.
  6. Poleva: Nad parou roztopíme maslo, pridáme mlieko a preosiaty cukor a kakao. Nakrájané kúsky namáčame do polevy a obalíme v kokose.
  7. Ja ich mám rada také mokré, tak polevu robím z 1,5 dávky a máčam ich tam dlhšie, aby sa lepšie napili.