Rezancový šalát
Ázijský rezancový šalát do krabičky
Autor receptu: redakcia
Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát.* Nakrájaná, neochutená zelenina vydrží v chlade krehká a čerstvá. Dresing na ňu nalejte až tesne pred konzumáciou.
2 porcie |
20 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Na dresing cukor rozmiešame v rybacej omáčke a limetkovej šťave. Keď sa cukor rozpustí, pridáme čili omáčku. Cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a vmiešame do dresingu.
- Steak vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu. Potom ho osolíme, potrieme olejom a opečieme z oboch strán asi 3 minúty na panvici, bude stredne prepečený. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom steak nakrájame na tenké plátky.
- Ryžové rezance vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme
a necháme 5 minút napučať. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubšie pásiky, ľadový šalát a uhorku nakrájame. Čili papričku očistíme
a nakrájame na kolieska. Arašidy nasekáme nahrubo.
- Zeleninu, rezance a mäso vložíme do uzatvárateľnej misky alebo obedového boxu. Posypeme bylinkami, čili papričkami
a arašidmi. Pribalíme pohárik s dresingom.