Rezancový šalát

Ázijský rezancový šalát do krabičky

Autor receptu: redakcia

Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát.* Nakrájaná, neochutená zelenina vydrží v chlade krehká a čerstvá. Dresing na ňu nalejte až tesne pred konzumáciou.

2
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na dresing cukor rozmiešame v rybacej omáčke a limetkovej šťave. Keď sa cukor rozpustí, pridáme čili omáčku. Cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a vmiešame do dresingu.
  2. Steak vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu. Potom ho osolíme, potrieme olejom a opečieme z oboch strán asi 3 minúty na panvici, bude stredne prepečený. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom steak nakrájame na tenké plátky.
  3. Ryžové rezance vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút napučať. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  4. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubšie pásiky, ľadový šalát a uhorku nakrájame. Čili papričku očistíme a nakrájame na kolieska. Arašidy nasekáme nahrubo.
  5. Zeleninu, rezance a mäso vložíme do uzatvárateľnej misky alebo obedového boxu. Posypeme bylinkami, čili papričkami a arašidmi. Pribalíme pohárik s dresingom.