Avokádový dip

Avokádový dip s čili a citrónovou emulziou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu. Tú rozmixujeme spolu s limetovou šťavou a soľou na hladký krém. Necháme dobre vychladiť.
  2. Do misky dáme citrónovú šťavu, cukor a postupne prilievame olivový olej. Metličkou vyšľaháme na jemnú emulziu.
  3. Šalát rozdelíme na jednotlivé lístky, umyjeme pod studenou vodou a dobre osušíme. Na lístok šalátu položíme celý lístok koriandra, pomocou cukrárskeho vrecúška nanesieme avokádový krém. Posypeme nadrobno nasekaným čili a polejeme citrónovou emulziou, prípadne zastrekneme olivovým olejom. Servírujeme samostatne alebo na bagete.