Avgolemono (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Grécka polievka......polievka aj hlavný chod:) sýta a pritom svieža:)

3
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Kurča umyjeme,odstranime kožu a pokrájame na mešie kusy. Dáme do hrnca,prilejeme vodu,posolíme okoreníme pridáme bobkový list a privedieme do varu. Keď vývar začne vrieť teplotu znížime a varíme asi hodinku(kým nebude mäso mäkké) Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť(potom oberieme mäsko)
  2. Vývar precedíme.Opäť ho privedieme do varu,pridáme umytu ryžu,oregána ,čierne korenie a olivový olej.Keď je ryža uvarena vrátime do hrnc kusky kuracieho mäsa.
  3. Odoberieme trocha vývaru a necháme ho trošičku vychladnúť.Vajce vyšľaháme s citronovou šťavou
  4. Do vývaru v pohári opatrne vlejeme vyšľahane vajce a tuto zmes vlejeme do polievky.Už nevaríme.Ochutíme soľou a mletým korením. POkiaľ použijeme arborio ryžu ona veľmi vsiakne takže budeme mať aj hlavný chod neskôr vodu pridávame podľa potreby kto chce aku hustu:) Prajem vám dobrú chuť:)