Avgolemono (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Grécka polievka......polievka aj hlavný chod:) sýta a pritom svieža:)
Postup
- Kurča umyjeme,odstranime kožu a pokrájame na mešie kusy.
Dáme do hrnca,prilejeme vodu,posolíme okoreníme pridáme bobkový list a privedieme do varu.
Keď vývar začne vrieť teplotu znížime a varíme asi hodinku(kým nebude mäso mäkké)
Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť(potom oberieme mäsko)
- Vývar precedíme.Opäť ho privedieme do varu,pridáme umytu ryžu,oregána ,čierne korenie a olivový olej.Keď je ryža uvarena
vrátime do hrnc kusky kuracieho mäsa.
- Odoberieme trocha vývaru a necháme ho trošičku vychladnúť.Vajce vyšľaháme s citronovou šťavou
- Do vývaru v pohári opatrne vlejeme vyšľahane vajce a tuto zmes vlejeme do polievky.Už nevaríme.Ochutíme soľou a mletým korením.
POkiaľ použijeme arborio ryžu ona veľmi vsiakne takže budeme mať aj hlavný chod neskôr vodu pridávame podľa potreby kto chce
aku hustu:) Prajem vám dobrú chuť:)