Antipasti misti

Autor receptu: frezia

Taketo nieco prinesieme,ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku,alebo to robime doma ako predjedlo,alebo prilohu. Je to velmi variabilne,mozete pouzit zeleninu,ktoru prave zozeniete. Mnozstva pouzite podla toho,aku velku misu chcete urobit. Tato je 40x60 cm.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklazan a cuketu pokrajame na kolieska asi na hrubku 1/2 cm. Rozhorucime grilovaciu panvicu a nasucho na nej opecieme baklazan a cuketu po oboch stranach. Baklazan predtym nesolit! Nikdy som ho nesolila a nebol horky. Solenim strati vsetko,preco je zdravy. Sampinony taktiez z oboch stran ogrilujeme. Mäsitu papriku cervenu a zltu dame na plech na peciaci papier a pecieme vo vyhriatej rure na 200° asi 30 minut. potom ju dame este horucu do mikrotenoveho vrecka a nechame par minut sparit. Potom ju celkom lahko osupeme. Vyberieme jadrovnik a potrhame si ju na mensie kusky. Zvyknem 1 papriku na 2-3 kusy. Z fenikla vyrezeme hlub,prekrojime ho na polovicu a pokrajame na platky. Dame ho do panvice s horucim olivovym olejom a prazime ho za prehadzovania asi 3-4 minuty.Nie pridloho,ma zostat chrumkavy. Osolime a okorenime cerstvym korenim.
  2. Mozeme grilovat roznu zeleninu,ked zozeniem baranie rozky, tiez su vyborne. Nechali sme vsetku zeleninu vychladnut a ukladame ju na misu podla vlastnej fantazie. Pridame cherry paradajky, olivy, rukolu,na ktoru nastruhame na platky pecorino, nakrajanu mozzarellu,ozdobime to cerstymi bylinkami. Mozeme pridat aj cerstve feferonky. Nakoniec to vsetko posolime,okorenime,pokvapkame olivovym olejom a tmavym balzamikovym octom.
  3. Mozeme improvizovat podla vlastnej fantazie. Spravili sme takych mis uz vela a v kazdom rocnom obdobi.