Ananásové rezy fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 13. septembra 2011

Už len kávičku a dobrú chuť :-)))

15 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto :
5 ks
5 PL
5 PL
1/2 čajovej lyžičky
Ananásový krém :
200 g
120 g
2 ks
1 ks - kúsky
z 1 ks
30 g
Ďalšie suroviny :
 alebo malinový
Na ozdobu :
alebo:
 nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Cesto : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky, múku, cukor,

    Ananásové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    sódu bicarbónu a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 160°C. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na tri diely.

    Ananásové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ananásový krém: Ananásový kompót si precedíme. 150ml ananásovej šťavy zmiešame spolu so 40 g cukru, 30 g hladkej múky a 2 žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.

    Ananásové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si vymiešame 200 g masla s 80 g cukru a šťavou z jedného citróna do peny. Postupne pridávame vychladnutú kašu

    Ananásové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a na drobno nakrájené 2/3 ananásu z kompótu. ( 1/3 ananásu odložíme na ozdobenie ) Celé piškótové cesto natrieme džemom a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Natrieme krémom a priložíme s džemovou stranou dole. Stredný plát polejeme zvyšnou ananásovou šťavou.

    Ananásové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opäť natrieme džemom, krémom a priložíme posledný piškótový plát. Po dĺžke opäť prerežeme a tak získame 2 pásy rezov. ( pozri druhú fotku, jeden rez je natretý bielym ananásovým krémom ) Povrch a bočné stranny natrieme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kokosom. Ozdobíme ananásom. ( Z tohto množstva vyjdu dva pásy ananásovách rezov, jeden si môžete posypať kokosom a druhý nastrúhanou čokoládou ).

    Ananásové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

angiek
krasny kolacik, len tie fotky su sice efektne, ale krizia sa mi z toho oci :) ja mam radsej ked je iba 1 foto naraz, ospravedlnujem sa za kritiku, recept vyzera byt vyborny
lubjak
kavicka uz bola, len ten zakusok nie a nie prist.Je krasny,urcite aj chutna,veru vyskusam ,dik
mojack
krizia sa mi z toho oci :) -UZ VIEM CO MI NESEDI KED POZERAM NA FOTKY. soory
Ked cesto rozdelim na 3 po upeceni, foto 2,
a v foto 5 znova režem cele cesto na 3 časti.? A kde su pasy z foto 2?Neviem dat do kopy rezane cesto na 3 po upečení a potom cele cesto natriem a znova rezem?
Recept ma zaujal a prosim este raz o rezani :-)
kata50
Alebo sa piekli dva piškótové cestá ??? Koláčik je určite výborný :-))
tothka
Podľa toho rezania to vyzerá na 6 dielov, teda 2x 3 vrstvové pásy zákuska. Dobre som to pochopila?
tetrisss
Preco?, ved tam je jasne napisane, ze sa upecie plech a na tri casti sa po dlzke rozdeli a v kolaci vidim tiez tri cesta .
diabambulka
tak tenn kto napísal rozrežeme na tri tak na tri cestá. Rezy som natrela džemom a krémom(tri cestá) a zdali sa mi príliš široké a tak som ich prerezala na polovicu po dĺžke už naplnené. Potom som dookola natrela krémom dva pásy, ktoré vznikli prerezaním akurát jeden som obsypala kokosom a druhý nastrúhanou čokoládou. Je to v bode 6 na fotkách, všimnite si prvú fotku, kde sú rezy šiiroké a na druhej fotke už sú rezy 2x. Len jeden krát sú už natreté krémom dookola a mám bielu dosku a biely krém a tak je to zle vidno...Ospravedlňujem sa za ten krížiaci fotopostup, ale pri toľkých fotkách a fotopostupe je to asi kratšie riešenie, ako sa dostať ku koncu receptu, aby to nepripomínalo "nekonečný príbeh :-)))" ďakujem všetkým za milé ohlasy a prajem pekný deň...
ancicka
Ja som si tie fotky prezrela dva-tri razi a ja tam vidím iba raz tri rezy.
Na č.2 je postup cesta na pečenie,na č3 a 4 je príprava plnky a na č.5 je cesto rezané.@mojak ,Ved fotky sú zrozumiteľné nie je problém rcp skritizovať ale je problém asi si ho dobré preštudovať.Zákusok je určite tiež výborny.
evanaaa
Tiež som si v duchu robila predstavu podľa toho, ako som čítala, takže sa to dalo pochopiť ako to je prekrajované. Tri kusy spojené džemom, krémom a celý rez potom ešte raz prekrojený.A z toho sa potom už len nakrája na jednotlivé kúsky....
evanaaa
Ešte - mne sa recept páči, len horšie, že nezoženiem kompót bez cukru, teda ananásový, lebo iný by sa našiel.
evanaaa
Tiež som si v duchu robila predstavu podľa toho, ako som čítala, takže sa to dalo pochopiť ako to je prekrajované. Tri kusy spojené džemom, krémom a celý rez potom ešte raz prekrojený.A z toho sa potom už len nakrája na jednotlivé kúsky....
mojack
Anička ja nekritizujem kolačik ani recept.Mna len zaujima ako je to rezane a vidis 3 pasy a zrazu su 6 -/2x3/. Na č.2 je postup cesta na pečenie ale je tam pisane :" -Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na tri diely." A potom --"Celé piškótové cesto natrieme džemom-- "
mojack
diambulka- asi v druhom bode nemalo byt napisané : "Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na tri diely." a dalej v piatom bode : " Celé piškótové cesto natrieme džemom a prekrojíme ho na tri rovnaké časti" . A v šiestom bode si ho krajala znova .Tak prave preto ak som pozorne čitala postup tak som tomu nerozumela.Je niededy tazko podla fotiek zistit veľkosť kolačika.
dorisa
Tiež som sa rada pozerala na tvoje receptíky, páčia sa mi tvoje klasické fotečky. Koláčik je krásny, vieš, že by som si dala, .......aj hneď.
annabiel
krásny a určite aj chutný koláčik... a veľmi pekné spracovanie. Ukladám!!!
orchidea
Mne je ten postup jasný. Výborný koláčik už som niečo podobné jedla, ukladám si a určite urobím.
evanaaa
On sa asi natrie džemom ešte kým je celý, neprekrojený a až potom sa spravia tri pláty ktoré sa natrú krémom, uložia na seba a nakoniec ešte raz po dĺžke prekroja. Možno to Diabambulka spresní.
mojack
Evanaa- On sa natrie džemom ešte kým je celý, neprekrojený ako pišeš. Ale je v postupe, že sa sa nakrajal pred tým ako sa natrel -ako sa piše v bode 2. - Tejto veci som nerozumela. Tak je tam v postupe chyba, ktora ma pomylila.
matka07
Krásne rezy! Práve som skúsila bezlepkovú verziu, presne podľa receptu, len do cesta som dala Mix C a do krému Mix B, krém je super, taký svieži. Ďakujem za receptík:-)))
diabambulka
matka07, ďakujem to bola super rýchlosť v realizácií receptu, som rada, že si nemala problém s receptom a že koláčik sa podaril :-)
milanbrco
Veľmi chutný recept,už som ho raz piekol, ale teraz počas " vajcovej krízy"rátam počty vajec: cesto 5ks,
a dve žĺtka do plny ,kam s dvoma zvyšnými bielkami?
diabambulka
je veľa receptov na kolíčiky kde potrebujete, len bielky, ale dám vám tip. Ja si zvyšné bielka dám zamraziť a ked ich potrebujem jednoducho ich vytiiahnem a nechám rozmraziť. Majú rovnaké vlastnosti a konzistenciu ako čerstvé bielky. Ja mám dobré skúsenosti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia