Už len kávičku a dobrú chuť :-)))
na 160 °C
Suroviny
| Cesto : | |
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1/2 čajovej lyžičky |
|
| Ananásový krém : | |
| 200 g |
|
| 120 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks - kúsky |
|
| z 1 ks |
|
| 30 g |
|
| Ďalšie suroviny : | |
| alebo malinový |
|
| Na ozdobu : | |
|
|
|
| alebo: | |
| nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Cesto : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky, múku, cukor,
-
2
sódu bicarbónu a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 160°C. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na tri diely.
-
3
Ananásový krém: Ananásový kompót si precedíme. 150ml ananásovej šťavy zmiešame spolu so 40 g cukru, 30 g hladkej múky a 2 žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.
-
4
Medzitým si vymiešame 200 g masla s 80 g cukru a šťavou z jedného citróna do peny. Postupne pridávame vychladnutú kašu
-
5
a na drobno nakrájené 2/3 ananásu z kompótu. ( 1/3 ananásu odložíme na ozdobenie ) Celé piškótové cesto natrieme džemom a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Natrieme krémom a priložíme s džemovou stranou dole. Stredný plát polejeme zvyšnou ananásovou šťavou.
-
6
Opäť natrieme džemom, krémom a priložíme posledný piškótový plát. Po dĺžke opäť prerežeme a tak získame 2 pásy rezov. ( pozri druhú fotku, jeden rez je natretý bielym ananásovým krémom ) Povrch a bočné stranny natrieme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kokosom. Ozdobíme ananásom. ( Z tohto množstva vyjdu dva pásy ananásovách rezov, jeden si môžete posypať kokosom a druhý nastrúhanou čokoládou ).









Ked cesto rozdelim na 3 po upeceni, foto 2,
a v foto 5 znova režem cele cesto na 3 časti.? A kde su pasy z foto 2?Neviem dat do kopy rezane cesto na 3 po upečení a potom cele cesto natriem a znova rezem?
Recept ma zaujal a prosim este raz o rezani :-)
Na č.2 je postup cesta na pečenie,na č3 a 4 je príprava plnky a na č.5 je cesto rezané.@mojak ,Ved fotky sú zrozumiteľné nie je problém rcp skritizovať ale je problém asi si ho dobré preštudovať.Zákusok je určite tiež výborny.
a dve žĺtka do plny ,kam s dvoma zvyšnými bielkami?
Nech sa paci, fotku sme otocili.