Foto: ancicka
Kto nemá rád zákusky s maslovými plnkami, tak mu ponúkam takýto osviežujúci ovocný s tvarohom.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
1/2 dl |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Ananasová želatina: | |
1 väčší |
|
100 g |
|
2 ks ,alebo puding Dolcela |
|
1 čl |
|
Tvarohový krém: | |
250 g |
|
2 ks 200ml |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
|
Postup
-
1
Suroviny ,
-
2
Z bielka vyšľahám sneh,pridám cukor a zašľahám,pridám žltky a pomaly pridávam olej.Do vyšľahaneho zamiešam múku s pr.do pečiva.
-
3
Vylejem na plech vystlaný papierom.Upečiem.Necham vychladnuť piškotu.
-
4
Kompot scedím a dolejem vodou do 700ml.Pridám puding,cukor a esenciu a uvarím.
-
5
Uvarený vylejem na piškotové cesto.Na rozotretý puding rovnomerne rozložim ananas pokrajaný na drobno.Nechám vychladiť.
-
6
Nahrejem želatinu podľa návodu a trocha prechladnutu vlejem do tvarohu.Zamiešam a vylejem na puding.
-
7
vylejem na puding.
-
8
Na rozotretý tvaroh posýpem ozdobnýme kuličkami.Nechám stuhnuť. Najlepšie je robiť tento zákusok večer a do ráne pekne stuhne.
-
9
Pokrájame na úhľadné rezy.
Diskusia k receptu