Ananásová roláda
Ananásová roláda

Ananásová roláda

mojaradost - bez fotkymojaradost, 21. novembra 2021

Rolády pečiem na slávnostné príležitosti, ananás dá roláde špecifickú sviežu chuť.

15
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
5 ks
5 PL
5 PL
štipka
Plnka:
1 plechovka
1 bal.
150 g
200 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po jednom pridáme žĺtky, po lyžiciach zašľaháme kryštálový cukor a jemne zamiešame preosiatu múku. Plech (rozmer 30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme pri teplote 180°C cca 10 minút alebo podľa potreby. Po krátkom vychladnutí zrolujeme korpus aj s papierom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Ananás scedíme a pokrájame na malé kúsky. Šťavu z ananásu dolejeme vodou na objem 350 ml. Pridáme Zlatý klas, cukor a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.

  3. 3

    Z vychladnutej rolády odstránime papier, rozvinieme, potrieme lekvárom, plnkou a na plnku rozložíme pokrájaný ananás. Zvinieme, povrch potrieme plnkou a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme do chladu a pokrájame. Je výborná! Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mojaradost
Ďakujem všetkým za komentáre, roláda je chutná a príprava jednoduchá:))
marienka44
Trošku lepšie zatočiť, ako má Zwet. Tá má pravidelného slimáka v reze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia