Ananásová roláda
Ananásová roláda
Autor receptu: mojaradost
Rolády pečiem na slávnostné príležitosti, ananás dá roláde špecifickú sviežu chuť.
15 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po jednom pridáme žĺtky, po lyžiciach zašľaháme kryštálový cukor a jemne zamiešame preosiatu múku. Plech (rozmer 30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme pri teplote 180°C cca 10 minút alebo podľa potreby. Po krátkom vychladnutí zrolujeme korpus aj s papierom a necháme vychladnúť.
- Plnka: Ananás scedíme a pokrájame na malé kúsky. Šťavu z ananásu dolejeme vodou na objem 350 ml. Pridáme Zlatý klas, cukor a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
- Z vychladnutej rolády odstránime papier, rozvinieme, potrieme lekvárom, plnkou a na plnku rozložíme pokrájaný ananás. Zvinieme, povrch potrieme plnkou a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme do chladu a pokrájame.
Je výborná! Dobrú chuť!